Over het project

Bij dit project hebben we meegeholpen een verpakkingsmachine te ontwerpen welke in staat is een volledige pallet plano's van 220cm hoog af te stapelen, om daarna de plano om het product heen te vouwen, dicht te lijmen en van transportinformatie te voorzien.

Wat was de rol van Engineerick?

Engineerick heeft in nauwe samenspraak met de klant het framewerk en de robotarm van dit project ontwikkeld, waarbij wij verantwoordelijk waren voor de volledige mechanical engineering. Hierbij waren vooral het dynamisch gedrag en het materiaalgebruik belangrijk. De bouwhoogte van de robotarm was beperkt door transport en de locatie waar hij kwam te staan, terwijl hij een maximale travel moest hebben om de pallet plano's van 2200 mm tot 0 mm af te kunnen stapelen binnen een bepaalde cyclustijd. Daarbij was het belangrijk om bedieningselementen op logische plaatsen in te bouwen en veiligheidsvoorzieningen te voorzien. Onze aanpak omvatte het gebruik van SolidWorks voor geavanceerde simulaties om het dynamisch gedrag te optimaliseren en lichtgewicht materialen te kiezen die zowel sterk als kosteneffectief zijn.

Wat was de grootste uitdaging?

Een van de grootste uitdagingen in dit project was het in kaart brengen en beheersen van het krachtenspel en het dynamisch gedrag van de robotarm. Dit vereiste uitgebreide simulaties en analyses om te zorgen dat de arm efficiënt en betrouwbaar kon functioneren. We maakten gebruik van geavanceerde software zoals SolidWorks om het krachtenspel te modelleren en te optimaliseren, wat essentieel was voor het succes van de verpakkingsmachine