Vacature
Mechanical engineer

Vacature: Senior Mechanical Engineer

Over de vacature

Engineerick is de plek voor ondernemende mechanical engineers die niet stil willen zitten. Door bij diverse opdrachtgevers te werken krijg je bij ons de kans om te ontdekken, te experimenteren en te groeien. Wij bieden jou de mogelijkheid om waardevolle ervaring op te doen met verschillende producten, processen en bedrijfsculturen. Wij zijn gedreven om innovatieve oplossingen te bieden en streven naar hoogwaardige resultaten in het veld van mechanical engineering. Bij Engineerick krijg je de gereedschappen om je breed te ontwikkelen in de wereld van werktuigbouwkunde.

Senior Mechanical Engineer

Locatie: Wijchen (of op locatie bij opdrachtgever in de regio)
Contract: 32-40 uur p/w

Dit ga je doen:

Als ervaren Senior Mechanical Engineer ben jij de drijvende kracht achter complexe technische uitdagingen. Met een diepgaande expertise in werktuigbouwkundige constructies analyseer je niet alleen de technische vraagstukken van de klant, maar ben je ook in staat om strategische oplossingen te bedenken die niet alleen innovatief zijn, maar ook naadloos aansluiten op de behoeften van de markt.

Je leidt het proces van concept tot realisatie, waarbij je niet alleen productietekeningen maakt, maar ook verantwoordelijk bent voor het modelleren van geavanceerde 3D-ontwerpen. Je maakt gebruik van je diepgaande kennis van de Finite Element Method (FEM) om grondige berekeningen uit te voeren, waardoor je niet alleen de sterktes, maar ook de aandrijvingen tot in detail optimaliseert.

Als Senior Mechanical Engineer ben je niet alleen een technisch expert, maar ook een leidende kracht binnen het team. Je werkt nauw samen met zowel junior engineers als andere disciplines, waarbij je je ervaring benut om een vlotte uitvoering van projecten te waarborgen. Je bent niet bang om innovatieve technologieën te omarmen en deze toe te passen om grenzen te verleggen en nieuwe standaarden te zetten in de werktuigbouwkundige sector.

Met een bewezen staat van dienst in het aansturen van succesvolle projecten en het behalen van meetbare resultaten, ben je niet alleen een mentor voor je team, maar ook een adviseur voor het management. Jij bent de expert die niet alleen technische uitdagingen oplost, maar ook een visie heeft voor de toekomst van werktuigbouwkundige innovaties.

Dit kan jij:

 • Je beschikt over een afgeronde mbo- of hbo-opleiding in werktuigbouwkunde, automotive of industrieel product ontwerpen.
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring met 3D-tekenpakketten zoals Solidworks, Inventor of Pro-E.
 • Je hebt affiniteit met techniek, automatisering en innovatie.
 • Je bent zelfstandig, leergierig en creatief in oplossingen bedenken.
 • Je bent bereid om zowel bij de klant als op onze locatie (Wijchen) te werken. Uiteraard wordt de reistijd en opdracht bij de klant dit altijd met jou afgestemd.


Dit krijg je van ons

 • Een goed salaris van €3.500,- en €4.300,- bruto per maand, o.b.v. 40 uur.
 • De mogelijkheid om veel ervaring op te doen bij diverse opdrachtgevers.
 • Opdrachten die aansluiten bij jouw kennis, ervaring en ambities.
 • 26 vakantiedagen o.b.v. 40 uur, 8% vakantiegeld en reiskostenvergoeding.
 • Bijdrage pensioenregeling.
 • Een fijne vaste werkplek in Wijchen en de mogelijkheid om door het hele land te werken.
 • Fulltime (40 uur) of parttime (32 uur) werken bespreekbaar.


Solliciteer direct!

Laat jouw gegevens achter via het formulier op deze pagina, dan nemen we contact met je op. Of stuur een mail naar: rpeters@engineerick.nl.

Over Engineerick

"Bij Engineerick zijn we er voor elke mechanical engineer die hunkert naar persoonlijke groei. Je leert niet alleen nieuwe collega's kennen, maar ook meer over jezelf, nieuwe technologieën, innovaties in de werktuigbouwkunde, en je groeit in je rol als mechanical designer." - Rick

Solliciteer direct

Laat jouw gegevens achter via het formulier, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.